Wat zijn keuzedelen?
Keuzedelen zijn extra onderdelen leerstof over een bepaald thema, die aanvullend op het basis – en profieldeel gevolgd moeten worden. Aan ieder kwalificatiedossier en/of profiel zijn bepaalde keuzedelen gekoppeld. Hierdoor wordt ervoor gezorgd dat het echt iets aanvullends ie: er is geen overlap met de inhoud van het basis- of profieldeel.

Keuzedelen kunnen verbredend, verdiepend of gericht op doorstroom zijn.
Bij Sport- en Bewegen kennen we onder andere de verbredende keuzedelen Sportinstructie gericht op Recreatieve activiteiten, Voetbaltrainer, Fitness instructeur, Zwem instructeur, Taekwon-Do instructeur. En de verdiepende keuzedelen Fitness B en Sportmassage. In het laatste jaar van de niveau 4 opleiding kan het keuzedeel doorstroom HBO gevolgd worden.

Vanuit je opleiding krijg je te horen uit welke keuzedelen jij kunt kiezen. Er zijn keuzedelen waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding in het mbo of hbo.

Mag ik alleen de keuzedelen kiezen die hierboven staan?
Onze school biedt veel meer keuzedelen aan dan de keuzedelen die aan het kwalificatiedossier van jouw opleiding zijn gekoppeld. De hele lijst met keuzedelen die aangeboden wordt, staat op Connect. Op jouw verzoek kun je ook kiezen voor een ander keuzedeel. Zolang je maar het aantal uren aan je keuzedeel besteedt dat vereist is om je diploma te kunnen halen.